MENY menu

Regeringens budget visar behov av svenska ekosatsningar

I regeringens budgetproposition i torsdags finns skrivningar om ekologisk produktion och marknad med som tydliga exempel inom målområden för hållbara livsmedel med höga förtroenden hos konsument, samt att utvecklingen av produktion och konsumtion av ekologiskt i Sverige noga följs som en del av livsmedelsstrategin.

- Det är en viktig signal att ekologiskt fortsatt nämns på det sätt det gör, men samtidigt framgår också tydligt att alla de satsningar som tidigare gjorts inom livsmedelsstrategin i år tar slut. Nu är det upp till bevis i den livsmedelsstragegi som ska presenteras innan årsskiftet, säger Erika Olsson, ordförande Ekologiska Lantbrukarna.

Verksamhetsledare Sofia Emilsson träffar representanter från regeringen och näringsdepartementet tillsammans med representanter från Organic Sweden och KRAV i början av oktober. Syftet då är att framföra konkreta förslag på vilka åtgärder och satsningar för svenskt ekologiskt och KRAV-märkt som behöver finnas med och finansieras inom den budget som nu avsatts för livsmedelsstrategin från 2025 och framåt.

Om detta debatterar vi också i Land lantbruk, läs artikeln här.

Bli medlem i Ekologiska Lantbrukarna


"Ekologiska Lantbrukarna påverkar politiken så att vi ekobönder kan få bättre ekonomi på gårdsnivå, därför är jag medlem."

Bengt Edsgård KRAV-grisbonde

KONTAKTA OSS

Ekologiska Lantbrukarnas kansli
nås på telefon 010-750 08 55 eller
via mail kansliet@ekolantbruk.se

TELEFONTIDER

Måndag: stängt
Tisdag: 8-12
Onsdag: 8-12
Torsdag: 8-12
Fredag: stängt

POSTADRESS

Ekologiska Lantbrukarna
C/o KRAV Ekonomisk förening
Box 1037
751 40 Uppsala

OBS ej paket!
Kontakta kansliet för
mer information.