Ekologisk mjölk innehåller betydligt mer hälsosamma omega-3-fettsyror än konventionell mjölk och utgör ett viktigt alternativ till fisk, visar en stor amerikansk studie. I Sverige ökar åter försäljningen av ekomjölk efter en tids stagnation.
Det har länge debatterats om ekologisk mjölk är hälsosammare än vanlig mjölk. Nu bekräftar den första storskaliga och nationella kartläggningen i USA att ekologisk mjölk innehåller mer av omega-3-fettsyror. En typ av fett som är vanlig i fisk och som i andra studier kopplats till bättre hjärthälsa.
Den ofta diskuterade balansen mellan omega-3 och omega-6-fett är dessutom mer fördelaktig i ekomjölken, visar resultaten.
Under studien, som pågick i 18 månader, gjordes 378 provtagningar på både konventionella och ekologiska gårdar i sju olika regioner i USA.
Nyheten är hämtad från Svenska Dagbladet. Läs hela artikeln här
"Ekologiska Lantbrukarna påverkar politiken så att vi ekobönder kan få bättre ekonomi på gårdsnivå, därför är jag medlem."
Bengt Edsgård KRAV-grisbonde
Ekologiska Lantbrukarnas kansli
nås på telefon 010-750 08 55 eller
via mail kansliet@ekolantbruk.se
Måndag: stängt
Tisdag: 8-12
Onsdag: 8-12
Torsdag: 8-12
Fredag: stängt
Ekologiska Lantbrukarna
C/o KRAV Ekonomisk förening
Box 1037
751 40 Uppsala
OBS ej paket!
Kontakta kansliet för
mer information.