MENY menu

Studiebesök från SEI och Vietnam

På måndagen den 25 februari fick Elin Rydström och Karel Leesment på Lovö Prästgård besök från Stockholm Environment Institute med en grupp från Vietnam.

Vietnam har fått bistånd från SIDA för att ta fram en ”Green Action Plan” (GAP) för små och medelstora företag (jordbruks och hantverksföretag). De har i sin tur tagit hjälp av Stockholm Environment Institute för att ta fram den.

SEI utbildar sex personer här i Sverige som i sin tur kommer att utbilda 500 personer väl tillbaka i Vietnam. Som en del i utbildningen besöker de olika företag här i Sverige. De hade bland annat varit och besökt ett reningsverk och IKEA, som säljer många produkter tillverkade i Vietnam. Och så besökte de alltså Lovö prästgård.

Elin Rydström och Karel Leesment presenterade verksamheten och talade särskilt om kretsloppsfrågor och ekologiskt lantbrukande. Det var ett mycket trevligt besök, enligt Elin.
- Vi fick oväntat beröm för vårt hönshus. En fransman knuten till SEI sa att det var trevligare än många lägenheter I Paris. De sa även att vi hade ett starkt fundament att stå på, där vi gått igenom drygt tre ekologiska växtföljdsperioder.

Bli medlem i Ekologiska Lantbrukarna


"Ekologiska Lantbrukarna påverkar politiken så att vi ekobönder kan få bättre ekonomi på gårdsnivå, därför är jag medlem."

Bengt Edsgård KRAV-grisbonde

KONTAKTA OSS

Ekologiska Lantbrukarnas kansli
nås på telefon 010-750 08 55 eller
via mail kansliet@ekolantbruk.se

TELEFONTIDER

Måndag: stängt
Tisdag: 8-12
Onsdag: 8-12
Torsdag: 8-12
Fredag: stängt

POSTADRESS

Ekologiska Lantbrukarna
C/o KRAV Ekonomisk förening
Box 1037
751 40 Uppsala

OBS ej paket!
Kontakta kansliet för
mer information.