Kalender

17
OKT

FoU-dagar ekologisk produktion

Linköping
Ta chansen att diskutera och ta del av den senaste forskningen inom ekologisk växt-, husdjurs- och trädgårdsproduktion. Jordbruksverkets forsknings- och utvecklingsdagar för ekologisk produktion arrangeras denna höst på Quality Hotel Ekoxen i Linköping den 17-18 oktober.

Se mer info om deltagande och anmälan via länken nedan.

Mer information
16
NOV

Nationell agroforestrykonferens

Alnarp
På årets konferens ligger fokus på att visa på bredden i agroforestry, allt från odling på lantbruk i större skala till i den lilla skolträdgården eller samodlingen i stan. Konferensen kommer att lyfta fram praktiska erfarenheter av sortval, etablering, skötsel och skörd, ny forskning samt diskutera marknad, ekonomi och underlättande politiska styrmedel.

Konferensen är ett forum för erfarenhetsutbyte mellan praktiker, forskare, rådgivare, beslutsfattare och andra aktörer i Sverige, men också mellan aktörer som arbetar med agroforestry i olika delar av världen. Mångåriga erfarenheter från utvecklingssamarbete i syd kommer att ge inspiration till dagens utveckling i Sverige och kanske leda till framtida samarbeten.

Mer information
7
DEC

Höstmöte Ekologiska Lantbrukarna 2017

Stockholm
Boka in den 7-8 december för höstens stora träff för ekologiska lantbrukare!

Årets tema: agroforestry och mellangrödor.

När?
Lunch till lunch torsdag-fredag den 7-8 december 2017
Var?
Lantmännens lokaler på Kungsholmen i Stockholm

Programmet uppdateras här löpande, info om anmälan kommer inom kort.

Dag 1 - konferens och nätverkande på temat:
Ekoodlingen och klimatet

Lunch kl 12-13
Konferens kl 13-17 med paus för kaffe och mingel

Rätt skött kan matjorden binda mera kol och bidra till att den globala uppvärmningen hejdas samtidigt som bördigheten ökar. Men hur gör man och är det lönsamt? Vad betyder det att hålla marken bevuxen året om? Vad säger forskningen om hur mellangrödor fungerar i Sverige?
Frågorna är många. På årets höstkonferens tänker vi framåt med hjälp av varandra och inbjudna experter. Det blir både bönder och akademiker på scen och perspektivet är ekogårdens.

Dag 2 - föreningsmöte:
Med Ekologiska Lantbrukarna in i framtiden

kl 08,30-13, avslutas med lunch

Föreningen Ekologiska Lantbrukarna har betytt mycket för svenskt lantbruks utveckling de senaste 35 åren. Ekoproduktionen går som tåget, inte bara i Sverige utan globalt. Samtidigt står föreningen inför lite av en nystart. Styrelsen har fått en del nya ansikten och på kansliet är samtliga heltidsanställda nya sedan ett par månader tillbaka. Föreningen tar sats mot framtiden med starka budskap och ännu större synlighet i Eko-Sverige. Men vi behöver diskutera vad vi ska lägga mer krut på och vad vi ska minska ned.

Kom och var med i det som kan bli en av de viktigaste diskussionerna för svenska ekolantbrukare på många år!