MENY menu

Vi är ETT lantbruk

Uttalande antaget vid Ekologiska Lantbrukarnas riksstämma 13 mars 2015:

Vi måste förbättra dialogen mellan ekologiskt och konventionellt lantbruk. Vi behöver lantbruksföreträdare som står klart upp för oss alla. Ingen ska som idag behöva gå på våra gemensamma föreningsmöten med en olustkänsla. Vi är ett lantbruk, och alla behövs. Tillsammans ska vi driva lönsamhet och hållbar utveckling.

Vi sitter i samma båt, eller rättare sagt på samma klot. Det har sagts att lantbruk inte är raketforskning, det är mycket mer avancerat än så.

Här på jorden finns de resurser som är grunden för vår existens. Vi måste skyndsamt lära oss att leva inom planetens gränser.

Alla goda råd är värdefulla. Att lära och hämta inspiration av varandra har alltid varit en god idé.

Att vi har en stor andel ekologiskt odlad mark i Sverige har sin grund i att vi allmänt sett har god omsorg om djur och miljö. Det ska vi vara stolta över och värna om. Däri ligger vår konkurrenskraft. Vi ska driva en positiv utveckling av kvalitativ svensk produktion.

Samhälle och marknad efterfrågar allt mer av de mervärden vi så länge arbetat med. Djur, miljö, människor, samhällen av idag och imorgon måste alla vara en del av den hållbara utvecklingen. Vi odlar jorden för dagens och framtidens skördar.

Vi vill arbeta för en bättre samverkan mellan konventionella och ekologiska producenter. Vi är ETT lantbruk och våra utmaningar är stora!

Ladda ner uttalandet som PDF

Kontakt:
Maria Dirke, 070-999 91 60
Elin Rydström, 073-7001761

Bli medlem i Ekologiska Lantbrukarna


"Ekologiska Lantbrukarna påverkar politiken så att vi ekobönder kan få bättre ekonomi på gårdsnivå, därför är jag medlem."

Bengt Edsgård KRAV-grisbonde

KONTAKTA OSS

Ekologiska Lantbrukarnas kansli
nås på telefon 010-750 08 55 eller
via mail kansliet@ekolantbruk.se

TELEFONTIDER

Måndag: stängt
Tisdag: 8-12
Onsdag: 8-12
Torsdag: 8-12
Fredag: stängt

POSTADRESS

Ekologiska Lantbrukarna
C/o KRAV Ekonomisk förening
Box 1037
751 40 Uppsala

OBS ej paket!
Kontakta kansliet för
mer information.