MENY menu

Stort intresse för eko i Almedalen

Onsdagen den 2 juli blev Ekologiska Lantbrukarnas stora dag i Almedalen. Våra evenemang lockade mycket folk trots stor konkurrens från ett späckat programblad.

På förmiddagen deltog vi vid en debatt med Staffan Danielsson om eko i offentlig upphandling. Maria Dirke, verksamhetsledare, stod för åsikten att krav på eko i upphandlingen inte ökar importen. Arrangemanget anordnades av Sparbankernas Riksförbund.

Klockan 14 var det dags för presentation av vår och Mackleans rapport om outnyttjade affärsmöjligheter med eko. "EKO: logiskt eller ologiskt - hur ser affärsmöjligheterna ut?". Ca 70 personer kom och fyllde upp trädgården på Strandgatan 35 där Sparbankernas Riksförbund så fint ordnat plats åt oss för seminarium. Kocken Paul Svensson var moderator och ställde frågor till Harald Svensson, Jordbruksverket och Louise König, Coop och KF.

Några kvarter från seminariet anordnade Ekologiska Lantbrukarna och Naturskyddsföreningen ett ekomingel mellan kl 16-19. Smakis och Unga Ekokockar bjöd på dryck och mat, solen gassade från blå himmel och stämningen var i topp. Svante Axelsson pratade eko och hur vi kan göra för att öka produktionen tillsammans med Helena Jonsson, LRF, Louise König, Coop, Carl-Erik Ehrenkrona, Ekologiska Lantbrukarna och Åsa Gustafsson och Frans Brozén - båda ekobönder från Gotland.

Tack till alla engagerade medlemmar som kom och stöttade oss och hjälpte oss att synas och höras!

Bli medlem i Ekologiska Lantbrukarna


"Ekologiska Lantbrukarna påverkar politiken så att vi ekobönder kan få bättre ekonomi på gårdsnivå, därför är jag medlem."

Bengt Edsgård KRAV-grisbonde

KONTAKTA OSS

Ekologiska Lantbrukarnas kansli
nås på telefon 010-750 08 55 eller
via mail kansliet@ekolantbruk.se

TELEFONTIDER

Måndag: stängt
Tisdag: 8-12
Onsdag: 8-12
Torsdag: 8-12
Fredag: stängt

POSTADRESS

Ekologiska Lantbrukarna
C/o KRAV Ekonomisk förening
Box 1037
751 40 Uppsala

OBS ej paket!
Kontakta kansliet för
mer information.