MENY menu

Scan ska öka ekogrisen med 20%

Det ekologiska köttet är en av de produkter som ökat allra mest i detaljhandeln, om än från små volymer. Den ekologiska grisslakten har varit i princip oförändrad under ett flertal år, runt ca 25 000 grisar, KRAV och EU-ekologiska. Det ökande intresset för det ekologiska grisköttet har gjort att Scan nu aktivt jobbar för att öka antalet ekologiska producenter.

- Vi har satt upp ett internt mål att öka antalet ekologiska grisar till slakt med 20 procent till år 2015. Vi har några nya producenter på gång, men vi försöker även få redan befintliga producenter att utöka sin produktion. Det är hos de redan befintliga ekoproducenterna som vi kan öka volymerna snabbt. Det andra tar tid, säger Torbjörn Lithell, inköpschef hos HK Scan.

Den ekologiska grisslakten uppgår till lite drygt 1 procent av Scans totala grisslakt.

- Det får vi komma ihåg, att det är inte stora volymer det handlar om, men boomen finns ju där och det är en ökande volym, vilket är jätteroligt. Vi säljer mer anatomiskt än vad vi någonsin tidigare lyckats göra på ekologiskt och vi märker ett intresse från producenterna. Vi får en hel del förfrågningar, men det är fortfarande ett ganska stort steg för många att slutligen ta, säger Torbjörn.

Nyheten är hämtad från ekoweb.nu

Bli medlem i Ekologiska Lantbrukarna


"Ekologiska Lantbrukarna påverkar politiken så att vi ekobönder kan få bättre ekonomi på gårdsnivå, därför är jag medlem."

Bengt Edsgård KRAV-grisbonde

KONTAKTA OSS

Ekologiska Lantbrukarnas kansli
nås på telefon 010-750 08 55 eller
via mail kansliet@ekolantbruk.se

TELEFONTIDER

Måndag: stängt
Tisdag: 8-12
Onsdag: 8-12
Torsdag: 8-12
Fredag: stängt

POSTADRESS

Ekologiska Lantbrukarna
C/o KRAV Ekonomisk förening
Box 1037
751 40 Uppsala

OBS ej paket!
Kontakta kansliet för
mer information.