MENY menu

Rekordstort intresse för omläggning i Danmark

Rekordmånga lantbrukare ansöker i år om att ställa om till ekologisk odling i Danmark. Inte sedan slutet av 1990-talet har intresset varit lika högt.

Det är nästan 1030 danska lantbrukare som sökt stöd för att ställa om till ekologisk produktion, eller utöka sin befintliga ekologiska areal 2016. Hälften av dessa är lantbrukare som planerar att ställa om från konventionell odling. Detta skiljer sig från de senaste åren där tillströmningen av nya ekologiska lantbrukare under flera år varit stabil i Danmark, med mellan 100 och 200 nya gårdar per år.

- Det är glädjande att den tillväxt vi har sett på marknaden under de senaste åren, nu också leder till en ökad ekologisk areal i landet. Både befintliga och nya ekologiska lantbrukare utnyttjar möjligheten att leverera råvaror till konsumenter som vill ha mer ekologiskt, säger Kirsten Lund Jensen, ekologichef på branschorganisationen Landbrug & Fødevarer, i ett pressmeddelande.

Bli medlem i Ekologiska Lantbrukarna


"Ekologiska Lantbrukarna påverkar politiken så att vi ekobönder kan få bättre ekonomi på gårdsnivå, därför är jag medlem."

Bengt Edsgård KRAV-grisbonde

KONTAKTA OSS

Ekologiska Lantbrukarnas kansli
nås på telefon 010-750 08 55 eller
via mail kansliet@ekolantbruk.se

TELEFONTIDER

Måndag: stängt
Tisdag: 8-12
Onsdag: 8-12
Torsdag: 8-12
Fredag: stängt

POSTADRESS

Ekologiska Lantbrukarna
C/o KRAV Ekonomisk förening
Box 1037
751 40 Uppsala

OBS ej paket!
Kontakta kansliet för
mer information.