MENY menu

Optimera ekoskördarna

Innovativa lösningar för hur ekologiska lantbrukare i EU ska kunna optimera skördarna exemplifieras i en ny broschyr från fokusgruppen "Organic Farming" inom EU-initiativet EIP-AGRI.

Fokusgruppen "Organic Farming" inom EIP-AGRI har under 2013 och 2014 analyserat orsaker och givit förslag till lösningar för att stärka odlingssäkerheten och minska skördegapet till konventionell odling. En medlem i fokusgruppen uttryckte det på följande sätt:

"Det behövs högre och mer stabila skördar i ekologisk produktion för att förbättra bondens ekonomi och för att säkerställa att de resurser man sätter in utnyttjas på bästa möjliga sätt. Ekologiska lantbrukare i EU kan ha nytta av att dela med sig av innovationer, kunskaper och erfarenheter"

En ny broschyr har publicerats där förslag och exempel på innovativa lösningar presenteras som kan stödja ekologiskt lantbruk att nå mer optimala skördenivåer. Förslagen på aktiviteter och projekt är en kunskaps- och idékälla för bildande av så kallade "Operativa grupper".

I Sverige kommer dessa grupper att kallas "Innovationsgrupper" vilka kommer ges stöd till i kommande utlysningar inom Landsbygdsprogrammet.

Nyheten är hämtad från EPOK SLU
Här finns länk till broschyren

Bli medlem i Ekologiska Lantbrukarna


"Ekologiska Lantbrukarna påverkar politiken så att vi ekobönder kan få bättre ekonomi på gårdsnivå, därför är jag medlem."

Bengt Edsgård KRAV-grisbonde

KONTAKTA OSS

Ekologiska Lantbrukarnas kansli
nås på telefon 010-750 08 55 eller
via mail kansliet@ekolantbruk.se

TELEFONTIDER

Måndag: stängt
Tisdag: 8-12
Onsdag: 8-12
Torsdag: 8-12
Fredag: stängt

POSTADRESS

Ekologiska Lantbrukarna
C/o KRAV Ekonomisk förening
Box 1037
751 40 Uppsala

OBS ej paket!
Kontakta kansliet för
mer information.