MENY menu

Ökning av ekobröd

Det har länge gått trögt på den ekologiska bröd- och spannmålsmarknaden. Men under 2015 har 88 nya KRAV-märkta bröd lanserats, det är nästan dubbelt så många som under hela 2014! Dessutom har priserna för ekologiskt spannmål ökat vilket skickar en positiv signal så att fler kan ställa om till eko.

Svante Kaijser är ekologisk växtodlare på en gård utanför Trollhättan. Han tror att det är ekotrenden och den starka efterfrågan på ekologiskt har drivit på utvecklingen av ekobröd.

– Tidigare har bröd inte varit i fokus på samma sätt som citrus och bananer. Men när efterfrågan bland konsumenterna blir större vågar butikerna satsa på ett större utbud, när trenden är starkare klarar man av att köpa in mer utan att riskera extra svinn. För mig som växtodlare har ekobrödet ett viktigt symbolvärde. En stor efterfrågan på ekobröd kan hjälpa till att höja värdet på marknaden för ekologisk spannmål.

Läs Naturskyddsföreningens artikel om ekobröd här

Bli medlem i Ekologiska Lantbrukarna


"Ekologiska Lantbrukarna påverkar politiken så att vi ekobönder kan få bättre ekonomi på gårdsnivå, därför är jag medlem."

Bengt Edsgård KRAV-grisbonde

KONTAKTA OSS

Ekologiska Lantbrukarnas kansli
nås på telefon 010-750 08 55 eller
via mail kansliet@ekolantbruk.se

TELEFONTIDER

Måndag: stängt
Tisdag: 8-12
Onsdag: 8-12
Torsdag: 8-12
Fredag: stängt

POSTADRESS

Ekologiska Lantbrukarna
C/o KRAV Ekonomisk förening
Box 1037
751 40 Uppsala

OBS ej paket!
Kontakta kansliet för
mer information.