MENY menu

50 miljoner under två år till åtgärder för att nå målen för eko

Regeringen avsätter 50 miljoner kronor under tre år för att börja genomföra den åtgärdsplan för att nå eko-målen till 2030 som vi varit med i att ta fram, tillsammans med flera branschaktörer och Jordbruksverket.

Ekologiska Lantbrukarna har framförallt legat på för att utforma förslagen som rör primärproduktion och förädlingsled/industri. För oss har utgångspunkten varit att svenska ekobönder ska ha bästa förutsättningar för att göra bra affärer när såväl konsumentefterfrågan fortsätter att öka och offentlig sektor samtidigt ska nå 60 % ekomat till år 2030. Då behövs inte minst tydliga och långsiktiga spelregler, något som också kom in ordagrant i planen.

Viktiga delar för oss har också varit forskning och kompetensutveckling inom ekologisk produktion, samt att vi vill se en utvärdering och förändring i hur omställningsstödet är utformat.

Du hittar hela åtgärdsplanen här: https://webbutiken.jordbruksverket.se/…/artiklar/ra1816.html

DN rapporterade om detta den 25 april: https://www.dn.se/ekonomi/regeringen-tillsatter-50-miljoner-till-produktion-av-ekomat/

Bli medlem i Ekologiska Lantbrukarna


"Ekologiska Lantbrukarna påverkar politiken så att vi ekobönder kan få bättre ekonomi på gårdsnivå, därför är jag medlem."

Bengt Edsgård KRAV-grisbonde

KONTAKTA OSS

Ekologiska Lantbrukarnas kansli
nås på telefon 010-750 08 55 eller
via mail kansliet@ekolantbruk.se

TELEFONTIDER

Måndag: stängt
Tisdag: 8-12
Onsdag: 8-12
Torsdag: 8-12
Fredag: stängt

POSTADRESS

Ekologiska Lantbrukarna
C/o KRAV Ekonomisk förening
Box 1037
751 40 Uppsala

OBS ej paket!
Kontakta kansliet för
mer information.