Kalender

17
MAJ

Ekologiska framtidsdagen

Stockholm
Det är valår och Ekologiska Framtidsdagen känner politiken på pulsen. Den ekologiska marknaden växer, men vad vill våra politiker? Regeringen har satt upp nya mål för eko – men är de överens om varför och vad skattebetalarna får för de satsningar som görs?

Arrangeras av Organic Sweden, där Ekologiska Lantbrukarna är medlemmar, och projekt MatLust.

Årets Ekologiska Framtidsdag sätter fokus på mat och hållbar utveckling, från globala perspektiv och nationella satsningar till lokala praktiska lösningar.

Vi får höra hur ekologisk produktion kan bidra till FNs globala hållbarhetsmål. Vi presenterar studier som visar hur ekologisk produktion kan öka lönsamheten i svenska lantbruk. Och vi visualiserar en kommuns hållbarhetsarbete genom Södertäljerullen – en wrap och ett koncept – framtaget av projekt MatLust i samarbete med lokala livsmedelsföretag och mästerkocken Mathias Dahlgren.

När: Torsdag 17 maj, kl. 09.00–15.30.
Var: Magasinet/Münchenbryggeriet, Söder Mälarstrand 25, Stockholm.
För vem: Företag, offentlig sektor, akademi och civilsamhälle – alla som är intresserade av hållbarhet och mat.
Övrigt: Organic Sweden håller årsmöte kl. 15:30.

Mer information
17
MAJ

Studiebesök Backa Gård – fältvandring i vall med maskin- och gårdsvisning, Varnhem

Backa Gård, Varnhem
Ekologiska Lantbrukarna Skaraborg tillsammans med Skaraborgs Vallförening ordnar i samarbete med Gröna Möten och Carl-Harry & Johanna Tell ett intressant studiebesök på Backa Gård i Varnhem.

Mer information
31
MAJ

Öppen gårdsdag med fokus klimatsmart ekolantbruk

Sötåsen naturbruksskola
Välkommen till en gårdsdag med fokus på klimatåtgärder i ekoproduktionen!

Under den öppna gårdsdagen visar skolans elever upp bland annat de fältförsök som gjorts med reducerad jordbearbetning och hur de jobbar med att integrera gårdens trädgårdsodling med jordbruket.

Dagen börjar 09.30 med kaffe följt av guidad visning på gården. Det bjuds på lunch och därefter en workshop som handlar om klimatsmart jordbruk. Dagen avslutas ca kl 1400.

Hela dagen är kostnadsfri men anmäl att du kommer till
Niels Andresen eller 0703 80 98 96

Sötåsen naturbruksskola är en av fyra pilotgårdar i projektet SOLMACC, som syftar till att hitta, utveckla och sprida metoder om klimatåtgärder i ekologisk produktoin. Projektet finansieras av EU genom Life+ och drivs av Ekologiska Lantbrukarna i samarbete med systerorganisationer i Tyskland och Italien.

Mer information
11
JUN

Kvarndag på Limbacka Kvarn i samarbete med Eldrimner.

Limbacka Kvarn AB, Väröbacka
Anmälan görs till Eldrimner:
Sara Lundkvist, kursanmälningar
010-225 35 06
sara @ eldrimner.com

Mer information
19
JUN

Slätte Ekodag

Slätte gård, Töreboda
Träffa Ekologiska Lantbrukarna på Slätte ekodag!
Vi finns centralt på området och är där för att prata med dig som ekobonde om vad du tycker är viktigt att föreningen driver. Du hittar oss nära mattorget på innergården och känner igen oss på våra klargröna västar.
Slätte ekodag arrangeras av Ekoväx, Slätte gård, i samarbete med Ekoweb. Det är en av Sveriges största lantbruksträffar i fält med enbart fokus på ekologisk produktion. Antalet deltagare är begränsat och först till kvarn så anmäl dig nu.

Mer information