Kalender

27
MAJ

Kosläpp i Västra Spöland hos familjerna Strand och Nordlund

Västra Spöland, Vännäs
Betessläpp i Västra Spöland, Vännäs, den 27/5 kl 10. Familjerna Strand och Nordlund arrangerar kosläppning på sommarbete tillsammans med Ekologiska lantbrukarna i Västerbotten.
29
MAJ

Ekomatsligan 2017

Ekomatcentrums årliga event med diplom och priser till de kommuner med stor andel ekoinköp under 2016. Ekologiska Lantbrukarna delar ut Svekomatspriset som går till den kommun med störst andel inköp av svenska ekologiska råvaror under 2016.

Mer information
1
JUN

Temadag majsodling

Körslätt Gård, Kvidinge
Torsdagen den 1 juni kl. 13:00-15:00 anordnas en temadag kring majsodling med fokus på radhackning av kärnmajs hos Magnus Bengtsson, Körslätt Gård, Kvidinge. Anmälans direkt till Magnus senast 29/5, 0707-299528 eller korslatt@telia.com.
13
JUN

Ekodag på Voxtorpsgården med fältvandring, föreläsningar och visning av ny teknik

Voxtorp, Hagby
Det finns en ökad efterfrågan på ekologiska livsmedel och här erbjuder vi en dag för att stärka den ekologiska marknaden och produktionen. Syftet är att nätverka, sprida kunskap kring ekologisk odling och ny teknik, samt uppmärksamma föreningen Ekologiska Lantbrukarna. Fokus under dagen kommer att ligga på odlingsidéer, odlingsmöjligheter och ogrässtrategier.

Mer information
14
JUN

Valldag med fokus på kvalité.

Stiernhööksgymnasiet, Rättvik
Föreläsare är inbjudna. Maskinfirmor ställer ut. Valldagen pågår mellan klockan 10-16. Förmiddagen ges föreläsningar och maskinvisning hålls på eftermiddagen under ledning av Christer Johansson, SJV.
28
JUN

Ekologiska Lantbrukarna på Borgeby Fältdagar

På Borgeby Fältdagar den 28 och 29 juni delar Ekologiska Lantbrukarna monter med Krav. Besök oss gärna och prata ekofrågor. Vi finns i monter E83.
4
JUL

Studierresa trädgårdsodling

Skåne
Studieresa till Skåne om ekologisk trädgårdsodling. I första hand för lantbruksföretagare från Västra Götaland, men även deltagare från andra län kan ges möjlighet att åka med.


Mer information
5
JUL

Ekologiska Lantbrukarna på Brunnby Lantbrukardagar

På Brunnby Labntukardagar den 5 och 6 juli delar Ekologiska Lantbrukarna monter med Krav. Besök oss gärna och prata ekofrågor. Vi finns i monter nr 62.
6
JUL

Öppen Gårdsdag Körslätts gård

Skåne
Inom projektet SOLMACC bjuder vi in till öppen gårsdag hos Magnus Bengtsson på Körslätts Gård. Mer information kommer längre fram.